Tekvondo klub Asteriks, Nis, Srbija

O klubu

Naš početak

Tekvondo klub Asteriks osnovan je 2013. godine, sa sedištem u Sportskom centru Čair.

Naša vizija od početka je rad sa decom uzrasta 4 do 12 godina kako bismo stvorili bazu takmičara koji će u budućnosti osvajati evropske i svetske medalje. Naš najveći san je učešće na Olimpijskim igrama, gde planiramo da dostojanstveno predstavljamo naš klub, grad i zemlju.

Tekvondo klub Asteriks

Naši uspesi

Rezultati

Nakon tri godine rada, postali smo šampioni u uzrastu pionira do 11 godina na Otvorenom kupu Srbije. Iste godine osvojili smo i dve medalje na Prvenstvu Balkana u istoj kategoriji.

Godina 2020. obeležila je najuspešniji period našeg kluba. Naši pioniri, uzrasta od 7 do 11 godina, postali su šampioni Srbije, osvojivši čak 7 zlatnih medalja. Petra Tasić i Maša Nešić postale su Evropske klupske prvakinje u konkurenciji kadeta. Iste godine, Iva Petrović i Maša Nešić osvojile su zlatnu medalju na Evropskom kadetskom prvenstvu.

Iva Petrović

Petra Tasić

Maša Nešić

Teodora Jovanović

Naši projekti

Play Video

Asteriks cup E2

Naš klub je domaćin najvećeg turnira u Srbiji i jednog od najznačajnijih tekvondo događaja u Evropi. Asteriks Kup postao je prepoznatljiv brend grada Niša i važan datum u tekvondo kalendaru.

Play Video

SUMMER CUMP

Tokom leta, organizujemo Tekvondo Kamp pod nazivom “Taekwondo Days“, koji privlači trenere i takmičareiz evrope i Azije. Oni dele svoje znanje i iskustvo sa učesnicima, pružajući im dragocenu pripremu za velika takmičenja. 

Play Video

Winter cump

Tokom zime, organizujemo medjunarodni tekvondo kamp pod nazivom “Sparring Days“, koji privlači trenere i takmičareiz evrope i Azije. Oni dele svoje znanje i iskustvo sa učesnicima, pružajući im dragocenu pripremu za velika takmičenja.

Asteriks nije samo klub - Asteriks je porodica

Vladan Nikodijević

Treneri

Vladan Nikodijević

Trener posvećen stvaranju budućih šampiona. Preko 15 godina iskustva u vođenju treninga

 • Vladan je osnivač Tekvondo Kluba Asteriks
 • Nosilac crnog pojasa 3. Dan
 • Diplomirani ekonomista
 • Završena Škola za operativnog trenera – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja
 • Trener kadetske reprezentacije Srbije
  (od 202?)

Nenad Nikodijević

Nenadovo predano zalaganje imalo je značajan doprinos u stvaranju Tekvondo Kluba Asteriks. Zajedno sa svojim bratom Vladanom, Nenad je bio ključna figura u osnivanju kluba.

 • Preko 15 godina iskustva u vođenju treninga
 • Nosilac crnog pojasa 3. Dan
 • Nenad je diplomirani pravnik
 • Završena Škola za operativnog trenera – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja

Ovde treniramo

Naši uslovi

Naš klub smešten je u Sportskom centru Čair, prostire se na površini od 200 kvadratnih metara. Posedujemo sve potrebne rekvizite za razvoj i napredak budućih tekvondo šampiona.

Pored toga imamo mogućnost korišćenja svih bazena, teretane i saune.