Tekvondo klub Asteriks, Nis, Srbija

Iva Petrović peta na Evropskom prvenstvu

Nastup naše sportske nade, Ive Petrović iz Tekvondo kluba Asterikas, na Evropskom prvenstvu bio je spektakularan! 

Sa svega 17 godina, Iva već zauzima 5. mesto u Evropi, što je izvanredan uspeh za mladu sportistkinju koja pohađa srednju školu i ide u treći razred gimnazije.

 
Kao član nacionalnog seniorskog tima, Iva je pokazala izuzetnu hrabrost i veštinu na tatamiju. U prvoj borbi na prvenstvu, impresivno je savladala takmičarku iz Ukrajine, a u drugoj se susrela sa niko drugim do olimpijskom prvakinjom, Mateom Jelić. Iako je prva runda bila izuzetna, nedostatak iskustva je bio presudan faktor u drugoj i trećoj rundi, koja je nažalost ostala izvan njenog dosega za sada.
 
 

Ovo je samo početak jedne velike sportske priče koja će tek da se piše, a grad Niš može da se ponosi svojom sportskom budućnošću. Čestitke Ivi i njenom treneru Vladanu Nikodijeviću iz Tekvondo kluba Asterikas, na fantastičnom predstavljanju našeg grada i zemlje na evropskoj sportskoj sceni.

 
 
Podeli ovu vest:

Ostale vesti

Naši juniori briljirali u Turskoj

Na prestižnom takmičenju Multi Games 2024 u Turskoj, naši talentovani juniori ostvarili su izvanredne rezultate, osvojivši tri medalje! Nakon završenog