Tekvondo klub Asteriks, Nis, Srbija

Završen 8. Asteriks Kup: Uspešan Turnir za Naš Tim

Osmi Asteriks Kup, koji je ove godine okupio 1400 takmičara iz čak 26 zemalja, uspešno je završen u Nišu. Takmičari iz celog sveta su došli kako bi sakupljali bodove za svoje nacionalne selekcije, a naš tim je ostvario izvanredan uspeh. U ukupnom plasmanu zauzeli smo 2. mesto, dok smo u konkurenciji kadeta bili najbolji. Naša Teodora Jovanović proglašena je za najboljeg takmičara u konkurenciji kadetkinja, što je ogroman uspeh za našu selekciju.

Pored sportskog značaja, turnir je imao i veliki ekonomski značaj za grad Niš. Posetioci su izrazili oduševljenje gradom i njegovom gastronomskom ponudom, a tokom proteklog vikenda gotovo da nije bilo moguće rezervisati smeštaj u Nišu.

Nastavljamo sa našim projektima, a već u avgustu održava se naš letnji tekvondo kamp, na kome će učestvovati i olimpijci, kao i olimpijski treneri i poznata imena tekvondoa iz Irana. Što se tiče takmičarskog dela, pauze gotovo da nema. Nakon državnog prvenstva za pionire i juniore, naš tim putuje u Albaniju na evropsko klupsko prvenstvo.

Trener Vladan Nikodijević izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima i najavio nastavak intenzivnih priprema za predstojeće izazove.

 

Pogledajte prilog emisije sportom kroz život:

 

Podeli ovu vest:

Ostale vesti

Naši juniori briljirali u Turskoj

Na prestižnom takmičenju Multi Games 2024 u Turskoj, naši talentovani juniori ostvarili su izvanredne rezultate, osvojivši tri medalje! Nakon završenog